На крилах мрії до перемог!

ЗАПОРІЗЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ
ім. О. Г. Івченка

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня 2024 року в Україні відзначається День пам’яті Героїв Крут - 106 річниця бою молодих вояків Української Народної Республіки з московсько-більшовицькими окупаційними військами біля станції Крути на Чернігівщині.

Бій під Кругами 29 січня 1918 року є символом героїзму та самопожертви нашого народу в боротьбі за незалежність, прикладом для нинішніх і майбутніх захисників української держави.

Поєдинок під Крутами був успішною оборонною операцією: затримка українськими молодими воїнами просування ворога дала змогу укласти Брест- Литовський мир, що було міжнародним визнанням української незалежності.

Події Української революції 1917-1921 років, зокрема й бій під Крутами, підтвердили тезу про те, що здобути державність, а тим більше її утримати, без належно оснащених та навчених збройних сил неможливо.

Сучасна українська армія успадкувала славні бойові традиції своїх предків та завжди берегтиме в пам’яті імена героїв: воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків Армії УНР і Української повстанської армії, а також героїв сучасної російсько-української війни.