На крилах мрії до перемог!

ЗАПОРІЗЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ
ім. О. Г. Івченка

Запорізький авіаційний фаховий коледж ім. О.Г. Івченка розпочинає співпрацю із ІННІ ім. Ю.М. Потебні

Запорізький авіаційний фаховий коледж ім. О.Г. Івченка розпочинає співпрацю із ІННІ ім. Ю.М. Потебні

Перший крок до співробітництва між Запорізьким авіаційним фаховим коледжем ім. О.Г. Івченка та Інженерним навчально-науковим інститутом ім. Ю.М. Потебні зробила завідувачка кафедри обліку, аналізу, оподаткування та аудиту Тетяна Меліхова. Вона запросила студентів-економістів ЗАФК стати учасниками науково-практичної конференції «Молода наука-2023», і дуже приємно зазначити, що серед молодих науковців із коледжу були ті, хто посів призові місця. І ось, нарешті, настала довгоочікувана зустріч.

– Я дуже радий, що ми організували цей захід, - зазначив директор ЗАФК ім. О.Г. Івченка Олександр Дудников. - Ми зацікавлені в узгодженні програм, підписанні договорів, у стажуванні й підвищенні кваліфікації наших викладачів, а також участі студентів і викладачів у конференціях і олімпіадах.

Його прагнення підтримали й інші учасники від коледжу, а саме, заступниці директора: з навчальної роботи Наталя Рудик, навчально-виробничої роботи Ліна Білозуб та з виховної роботи Олена Магда; завідувачки відділень Оксана Дяченко, Ганна Гасанова, Вікторія Присяжна; голови циклових комісій Юлія Кравчук, Андрій Влязлов, Лариса Пономарьова, Ігор Кучерков, Анатолій Гордій; адміністратор дистанційного навчання Вадим Мітін; методистки Юлія Романова й Ольга Солокова.

Представників від інституту представила колегам Тетяна Меліхова, при цьому вона не лише називала посади і звання кожного, а й розповідала про їхні досягнення на науковій, методичній і викладацькій нивах. Серед учасників зустрічі були: заступники директора: з профорієнтаційної роботи Владислав Румянцев, з наукової роботи Каріна Бєлоконь; завідувачі кафедр та гаранти освітніх програм: Наталья Полякова, Геннадій Коломоєць, Андрій Власов, Юрій Бєлоконь, В’ячеслав Глущевський; Андрій Макаренко, Олексій Кириченко. Вони вносили пропозиції щодо співпраці, та розповідали про перспективи, які відкриває перед молоддю навчання в ІННІ.

А Інженерному навчально-науковому інституту ім. Ю.М. Потебні є що запропонувати випускникам коледжів. Це й освіта на високому рівні: «Ми не працюємо із застарілими мовами програмування, - говорить Геннадій Коломоєць, – лише з тими, що сьогодні є актуальними і використовуються в сучасній розробці програм»; «Незважаючи на те, що наша спеціальність називається "Галузеве машинобудування", - підкреслює Андрій Власов, - отримана освіта дозволяє нашим випускникам працювати всюди, навіть обслуговувати обладнання в ювелірній справі». Це й справжня наукова робота для молоді: «ми долучаємо студентів і не лише ІННІ, а й коледжів до наукових проєктів» - говорить Юрій Бєлоконь. А ще – це участь у грантових проєктах, навчання за такою сучасною формою, як дуальна освіта, участь у програмах академічної мобільності, «2 Дипломи», навчання в аспірантурі, успішне працевлаштування та кар’єрне зростання.

Початок співпраці покладено, і незабаром сьогоднішні студенти Запорізького авіаційного фахового коледжу ім. О.Г. Івченка стануть учасниками проєктів від Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні, а потім і самі приєднаються до студентства ІННІ.